Reactie Vanlerberghe scoort eerste: "Al sinds mijn zevende supporter van KV"

Vanlerberghe scoort eerste: "Al sinds mijn zevende supporter van KV"
Foto: © SC

De verrassing van de chef: Jordi Vanlerberghe. Door Frank Vercauteren twee keer op rij op de bank gezet en tegen Bergen mocht hij zelfs invallen... én zijn eerste competitiedoelpunt scoren.

Twee minuten stond Vanlerberghe op het terrein toen hij een ideale voorzet van Diabang mocht binnentikken. Een droom voor de jongeman die enkel vorig seizoen al eens mocht invallen tegen Lierse. "Het was inderdaad mijn eerste kans dit jaar", aldus de nuchtere 17-jarige. "De trainer vroeg me gewoon mijn taken te proberen invullen."

Na zijn goal rende Vanlerberghe direct richting Mechelen-supporters. "Ik ben ook al supporter van mijn zevende. Als ik in het supportersvak zat, vond ik het ook bijzonder leuk als de spelers met ons kwamen vieren. Ik zocht een paar mensen die ik kende, maar er waren er zoveel dat ik ze niet vond. Maar ik ben zeker dat er vrienden van mij aanwezig waren."

"Hogeschool of universiteit"

Toen Vanlerberghe het terrein afstapte, gaf David Destorme hem nog wat wijze raad mee. "Hij zei me nu met de voetjes op de grond te blijven en vooral rustig verder te blijven werken. Hij zei me ook wel dat ik van dit moment moest genieten", aldus de humonaria-student.

"Ik zit in mijn laatste jaar, maar ik ga zeker nog verder studeren. Hogeschool of universiteit, daar ben ik nog niet uit, maar ik wil het zeker proberen. Als het niet lukt, lukt het niet... Ik heb al wat berichtjes gekregen van mijn kameraden op school. Dit is echt een jongensdroom."

En voor Vanlerberghe maakt het niet uit waar hij staat op het veld. "Ik heb op stage zelfs rechtsachter gestaan", lacht de aanvaller. "Maar vooraan, links, rechts, diep of de nummer tien, het maakt me niet uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties