Thiago Alcantara bezorgt Bayern op het nippertje winst

Jordy Ferket

De Duitse leider Bayern München is op het nippertje aan puntenverlies ontsnapt tegen VfB Stuttgart. Een kwartier voor tijd stond Bayern nog 1-0 in het krijt, maar toch wist de landskampioen de drie punten nog uit de brand te slepen. Pizarro en Thiago Alcantara zetten de 1-2 op het scorebord.

Geen van beide ploegen kon zijn stempel drukken op de beginfase. De eerste echte kans van de wedstrijd resulteerde ook in de openingstreffer. Timo Werner miste zijn schot volledig, maar de bal kwam via de kluts in de voeten van Ibisevic terecht. De Bosniër klopte doelman Neuer met een geplaatst schot. Bayern stelde teleur in de eerste helft en kon daar amper iets tegenover stellen. De enige doelpoging van Der Rekordmeister kwam op naam van Thiago Alcantara, maar zijn schot werd door Stuttgart-doelman Sven Ulreich sterk tegengehouden.

Bij het begin van de tweede helft kon de leider de bal opeisen. Ze probeerden controle te krijgen op de match, maar de goede organisatie van Stuttgart maakte dat allesbehalve makkelijk. Guardiola wist dat hij moest ingrijpen en hij bracht Pizarro en Mandzukic in de ploeg. Dat had een grote impact op de partij. Een kwartier voor het einde nam Thiago een vrije trap. Hij vond het hoofd van de ingevallen Pizarro en die knikte de gelijkmaker in doel. De wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling, maar dat was buiten Thiago Alcantara gerekend. Met een prachtige volley zorgde hij ervoor dat de drie punten alsnog naar Bayern gingen. Door de zege is de ploeg al 44 wedstrijden op rij ongeslagen in Duitsland.