Reactie Ryan opgelucht: "Ons antwoord was broodnodig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Ryan opgelucht: "Ons antwoord was broodnodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathew Ryan ontpopte zich gisteren opnieuw tot een sterkhouder bij Club Brugge. Toch kon de Australiër het tegendoelpunt niet uit zijn hoofd zetten. "Elke doelman streeft een clean sheet na."

Cédric De Volder in Brugge

Bij een 0-0-tussenstand pakte Mathew Ryan uit met een supersave. De Australische goalie hield Tim Matthys immers van het openingsdoelpunt. "Maar eigenlijk heb ik verder weinig werk moeten opknappen. En dan is het extra lastig om zo'n tegendoelpunt te verwerken."

In de absolute slotseconden moest Ryan zich zelfs bijna een tweede keer omdraaien. "Je doelt op die slechte terugspeelbal van Brandon Mechele? Uiteindelijk was er niets aan de hand, hé. (lacht) Al moet ik toegeven dat mijn communicatie ook fout was."

"Aanwezigheid Preud'homme? Hij beleeft een wedstrijd met emotie, hé"

"Ik ben vooral tevreden over de manier waarop we de overwinning hebben gepakt", gaat Ryan verder. "Na die 1-1 begon er vanalles door mijn hoofd te spoken. Ook de voorbije weken lieten we het immers liggen. Het was dan ook frustrerend dat we alle kansen de nek hebben omgewrongen."

Michel Preud'homme zat vandaag zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Hoe belangrijk is zijn aanwezigheid op de bank? "De coach beleeft de wedstrijd met een pak emoties", besluit Ryan. "Dat heeft natuurlijk een invloed op ons, maar ook op de fans. En dat maakt natuurlijk een groot verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties