AZ haalt het van tegenvallend Vitesse

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Vitesse heeft opnieuw puntenverlies geleden. Na gelijke spelen tegen NEC en Feyenoord ging de ploeg uit Arnhem op eigen veld onderuit tegen AZ.

Na een wat tegenvallende eerste helft stond de ploeg uit Alkmaar op een 0-2 voorsprong. Van Aanholt en Johannson waren de doelpuntenmakers van dienst. De thuisploeg moest in de tweede helft dan ook vol voor de aanval kiezen, maar erg veel kansen leverde dat niet op. Vitesse blijft voorlopig tweede, maar kan Twente over zich heen zien wippen mits winst tegen Heerenveen. AZ staat nu overigens op gelijke hoogte van de Friezen.

Eerder op de avond haalde Heracles een duidelijke zege op het veld van ADO Den Haag. Het werd 0-3 voor de bezoekers, die dicht bij de subtop blijven aanleunen. ADO Den Haag heeft als zeventiende in de stand steeds grotere degradatiezorgen.