Lieke Martens: "Vrouwenvoetbal maakt enorme ontwikkeling door in Nederland"

Lieke Martens: "Vrouwenvoetbal maakt enorme ontwikkeling door in Nederland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland bereidt zich net als de Belgian Red Flames voor op de interland van woensdagavond in het stadion van PEC Zwolle. Lieke Martens - met een verleden in België - gelooft in een goede afloop voor onze Noorderburen.

“We zijn er klaar voor, na een goede voorbereiding. We willen zo min mogelijk punten verliezen, met het oog op de eerste plaats in de WK-kwalificatiepoule. We hebben ons nog nooit kunnen kwalificeren voor een WK, dus daar willen we voor gaan.”

“Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich enorm in Nederland”, gaat Martens verder. “We zijn continu stappen aan het maken. Het is een proces dat we nu aan het perfectioneren zijn. We zien elkaar toch ongeveer maandelijks met de nationale ploeg, om een goed collectief te maken van deze ploeg.”

“Gaan winnen als we ons eigen spel spelen”

Woensdag moet Nederland een aantal sterkhouders missen. “Dat is een goede kans voor de andere speelsters om zich te tonen. Ik zie het niet als een verzwakking, we hebben een hele goede kern in de breedte.”

Tegen België wordt het wel geen appeltje eitje, weet de aanvalster: “Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. België heeft een goede ontwikkeling gemaakt en staat aanvallend ook sterk. Maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan: als we ons spel kunnen spelen, dan kunnen en gaan we winnen.”

“Goede balans”

“We mogen ons niet aanpassen aan de tegenstander en niet afwachten, maar gewoon vol onze kans gaan. Er zit een goede balans in het team, met jeugdige speelsters en speelsters met ervaring. De sfeer is heel goed tussen de meisjes.”

Lieke Martens heeft ook een verleden in België, wat voor haar de wedstrijd nog een extra pigment geeft. “Ik speelde een half seizoen bij Standard. Ik ken Julie, Maud, Aline en Davina nog van uit die periode. Dat is leuk om tegen hen te kunnen spelen. Ik hoorde ook al van de blessure van Davina, dat is jammer voor haar en fijn voor ons, want het is een goede speelster.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties