Trouwe clubspelers: een uitgestorven ras?

bart ver elst
| 14 reacties
Trouwe clubspelers: een uitgestorven ras?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag verscheen er een lijstje met de twaalf meest trouwe clubspelers in de betere landen van Europa. Olivier Deschacht stond in dat lijstje op een mooie zesde plaats met 443 wedstrijden voor Anderlecht. Wij gingen op zoek naar nog echte clubspelers die in de Belgische competitie spelen/speelden.

Door Bart Ver Elst

Jef Delen

Jef Delen speelde twaalf seizoenen voor Westerlo. Hij speelde 375 wedstrijden en scoorde daarin 28 keer. Vanaf 2006 werd hij kapitein van Westerlo. Jefke is vooral bekend van zijn doelpunt in de bekerfinale in 2001. Delen scoorde toen het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Westerlo het seizoen erna Europa in mocht.

Killian Overmeire

Overmeire is momenteel kapitein bij Lokeren. De centrale middenvelder sloot zich als 9-jarige aan bij de Waaslanders en speelt er nog steeds. Overmeire maakte in 2003 zijn debuut onder toenmalig trainer Paul Put. Ondertussen speelde de 28-jarige middenvelder al 391 wedstrijden voor Lokeren, waarin hij nog maar tien keer tot scoren kwam.

Peter Delorge

Momenteel is Delorge assistent-trainer bij de club waar hij zijn hele profcarrière heeft gevoetbald: Sint-Truiden. De defensieve middenvelder speelde veertien seizoenen bij STVV, waaronder twee seizoenen in tweede klasse. Zijn totaal kwam uit op 394 wedstrijden, en net zoals bovenstaande spelers was het geen middenvelder die leefde van doelpunten. Hij kwam aan 12 goals voor de ploeg uit Limburg.

Dany Verlinden

Hoewel Verlinden nog eerst acht jaar bij SK Lierse in doel stond en zo pas op zijn 25e naar Club Brugge trok, kan je wel zeggen dat hij een rasechte clubspeler was. Hij bleef liefst zestien jaar in doel staan bij Club Brugge. Een periode waarin hij maar liefst 433 wedstrijden voor Club speelde. Verlinden heeft nog een opmerkelijke statistiek door de derde oudste speler te zijn die ooit in de Champions League speelde, de goalie was toen 40 jaar en 116 dagen oud.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties