Analyse Bereidt Michel Preud'homme Club voor op succesrecept?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Bereidt Michel Preud'homme Club voor op succesrecept?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge was de voorbije weken actief in het aanvallend compartiment van de spelersmarkt. Michel Preud'homme heeft duidelijk een plan met de West-Vlamingen. Kiest de Luikenaar opnieuw voor het beproefde 4-4-2-concept?

Door Cédric De Volder

"Michel Preud'homme zal Club Brugge opnieuw aan prijzen helpen", viel te horen op Olympia bij de aanstelling van de succestrainer. De Luikenaar viel in België, Nederland en Saoedi-Arabië in de prijzen en lijkt ook blauw-zwart voor te bereiden op een beproefd recept: de 4-4-2. Kleine opmerking: bij FC Twente deed de oefenmeester het nochtans wel met een Hollandse driemansvoorhoede.

Adrie Koster, Christoph Daum, Georges Leekens en Juan Carlos Garrido: het is slechts een greep uit de coaches die Preud'homme zijn voorgegaan op Jan Breydel. Enig verschil: de Luikenaar is nu wel van plan om het spelsysteem aan te passen. Of is het slechts schone schijn?

Defensie: flankverdediger gevraagd

Het defensieve compartiment van Club lijkt alvast op poten te staan. Met Mathew Ryan heeft blauw-zwart een doelman die de komende seizoenen - als hij niet naar een groter kampioenschap verkast tenminste - de Belgische doelmannenhemel zal bestormen. Thomas Meunier, Brandon Mechele en Bjorn Engels hebben dan weer het talent én de progressiemarge.

Al zal er in het tussenseizoen wellicht nog gezocht worden naar een linksback. Laurens De Bock viel herhaaldelijk door de mand en Boli Bolingoli is eerder een flankaanvaller dan een flankverdediger.

Middenveld: fysiek en techniek

Op het middenveld heeft Preud'homme dan weer de keuze om verschillende voetbalstijlen te spelen. Vadis Odjidja-Ofoe en Victor Vazquez staan voor verfijning en techniek, terwijl Jesper Jorgensen en Timmy Simons dan weer knokken om iedere bal.

Op de flanken is het ook al luxe troef. Club - en vooral Preud'homme - wil dominant voetbal brengen. Maxime Lestienne, Lior Refaelov en Waldemar Sobota kunnen voor diepgang op de flanken zorgen, terwijl jongeren als Tuur Dierckx staan te springen om enkele strepen te verdienen in onze pintjesliga.

Aanval: De Sutter geeft aan, Castillo scoort

En dat is meteen het prototype van 'het nieuwe Club'. Het is alom geweten dat Tom De Sutter niet de man is die twintig doelpunten per seizoen tegen de touwen zal jagen, maar de Oost-Vlaming is het best als zogenaamde pivot. Met een type Carlos Bacca - lees: Nicolas Castillo - kan een dodelijk efficiënt duo zijn geboren.

Maar Club wil niet alle troeven op tafel gooien. Met Valerijs Sabala en Floriano Vanzo staan alweer een nieuwe 'TDS' en 'NC' klaar. En dan reppen we zelfs nog geen woord over ene Mémé Tchité. Schieten deze jongens Club eindelijk nog eens naar eremetaal?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties