Brilscore in Swansea-Napoli

Swansea heeft op eigen terrein 0-0- gelijkgespeeld tegen Napoli. De Welshmen hadden een groot deel van de partij onder controle, maar scoren lukte niet. Mertens viel een kwartier voor het einde in bij de Italianen.

Bij Napoli stond Dries Mertens deze keer eens niet in de basis. De pijlsnelle Belg startte vanop de bank. Het duo Isigne-Callejon kreeg de voorkeur op onze landgenoot.

De aanvangsfase van de wedstrijd tussen Swansea en Napoli was heel intens. De Italianen zetten onmiddellijk veel druk en dat resulteerde in de eerste vijf minuten in enkele kansen. Callejon trapte maar net naast het doel van Swansea-doelman Vorm. Niet veel later waren ze er weer. Een schot van Hamsik werd door de Nederlandse goalie maar net over de achterlijn getikt.

Gevaarlijke Dyer

Maar Swansea liet zich niet van de wijs brengen door de verschroeiende start van de Italianen. Na tien minuten konden ze ook een eerste keer dreigen. Een plaatsbal van een gevaarlijke Nathan Dyer wordt gered door Napoli-keeper Cabral. Daarna begon de ploeg uit de Premier League het spel in handen te nemen en stilaan controleerden ze de partij.

Swansea-spits Bony was na 23 minuten heel dicht bij een doelpunt. Maar oog in oog met doelman Cabral miste hij. Op het halfuur was de Ivoriaanse spits weer gevaarlijk, maar zijn kopbal werd eenvoudig geplukt door de Napoli-goalie.

Tot op het einde van de eerste helft blijft het doelkansen regenen voor Swansea. De fans mogen trots zijn op de prestatie van hun team. Toch slagen ze er niet in om te scoren. Zo gingen beide ploegen rusten met een brilscore op het bord.

Napoli-doelman Cabral niet van start in tweede helft

De tweede helft ging van start zonder Napoli-doelman Cabral. Net voor de rust blesseerde hij zich. De goalie ondervond te veel hinder van zijn knie en Pepe Reina kwam hem vervangen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de tweede periode. Kansen waren er nauwelijks. Bij Swansea begonnen de spelers de vermoeidheid te voelen na hun prachtige eerste helft. Toch bleven ze lichtjes de bovenhand houden.

Mertens valt kwartiertje in

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok mocht ook Rode Duivel Dries Mertens zijn opwachting maken in het shirt van Napoli. Kon hij het tij doen keren? Niet meteen, want de betere kansen bleven voor de Welshmen. Napoli-doelman Pepe Reina redde eerst een schot van Routledge. Enkele minuten later kopte een sterk spelend Bony het leer naast het doel.

Geen van beide ploegen slaagde er nog in een doelpunt te maken. De wedstrijd eindigde op 0-0. Swansea mag tevreden zijn over het spel, maar er zat een beter resultaat in.