Reactie De Smet: "Dit geluk ontbrak ons voorbije weken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
De Smet: "Dit geluk ontbrak ons voorbije weken"
Foto: © SC

Stijn De Smet tekende vanavond voor twee van de vier Kortrijkzaanse doelpunten. De Bruggeling geniet duidelijk van zijn persoonlijke heropstanding. "Dit doet deugd na een aantal mindere seizoenen."

Cédric De Volder in Kortrijk

KV Kortrijk had na zo'n dertig minuten voetballen al vier rozen voorbij Joris Delle geschoten. De helft daarvan kwamen van de voet van Stijn De Smet. "Het is lang geleden dat ik nog eens zo'n rustige voetbalavond heb beleefd", aldus Stijn De Smet. Dit is alvast goed voor het vertrouwen met het oog op de komende wedstrijden."

Nochtans zorgen beide doelpunten van de Bruggeling voor stof tot discussie. Bij het eerste doelpunt - en dus de tweede van de partij - ging immers duidelijk handspel van Ivan Santini vooraf. "Dat is mijn zaak niet, hé. Ik schoot de bal gewoon binnen en zag dat het doelpunt werd goedgekeurd."

"Handspel? Dat is mijn zaak niet"

"Het strafschopgeval is een twijfelgeval", geeft De Smet toe. "De actie is sowieso een fout van Ismaïla N'Diaye, maar ik weet niet of het wel binnen de zestien was. Geven de beelden ook geen uitsluitsel? Ja, dan kan ik het zeker niet weten, hé. (lacht)

Met de overwinning maakt KVK meteen een einde aan het dipje. Vorige week werd zelfs nog verloren van hekkensluiter RAEC Mons. "Dit geluk ontbrak ons de voorbije weken", besluit De Smet. "Maar we toonden een mooie reactie na de voorbije weken. Al is het spijtig dat het nu pas begint mee te zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties