Reactie Kawashima: "Kalmte en geduld bezorgden ons overwinning

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Kawashima: "Kalmte en geduld bezorgden ons overwinning
Foto: © SC

Eiji Kawashima werd vanavond bejubeld op Sclessin. De Japanse doelman stopte immers een strafschop bij een 1-0-tussenstand. "Maar ik ben vooral gelukkig met het clean sheet."

Cédric De Volder in Luik

Standard won vanavond met 2-0 van KV Mechelen. Vooral voor de koffie leken de Rouches het lastig te hebben tegen een snedig Malinois. "We maakten inderdaad een lastige eerste helft door, maar een wedstrijd duurt negentig minuten", aldus Eiji Kawashima. "Of sommigen misschien de internationale verplaatsingen in de benen hadden zitten? Wellicht wel, maar zelf ben ik dat al veertien jaar gewoon."

"Kalmte en geduld bezorgden ons uiteindelijk de overwinning", gaat de Japanner verder. "Bovendien verdienen alle jongens een pluim. Het team verloor nooit het geloof en bleef hard werken. Het is dus niet de verdienste van een individu, hé."

"Had de strafschop middendoor verwacht"

Al kreeg Kawashima wel de handen op elkaar voor een schitterende redding op een poging van Jonathan Legear en een gestopte strafschop van Seth De Witte. "Een doelman bij een topclub moet altijd geconcentreerd blijven. Soms moet je maar één bal pakken, hé. Die strafschop? Ik had eigenlijk een bal door het midden verwacht. Het was dus een goede keuze om zo lang mogelijk te wachten."

Standard schudt zo de voorbije twee nederlagen van zich af. Bovendien laat ook Club punten liggen aan de Gaverbeek. "Het is belangrijk om een overwinning te pakken na twee verliesbeurten", besluit het sluitstuk. "Bovendien is dit dan nog eens een goede avond voor Standard. De play-offs zullen over ons lot beslissen, maar dit geeft ons opnieuw een mentaal voordeel op Club Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties