Lambrecht: "Vanhaezebrouck leunt aan bij Maes"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Lambrecht: "Vanhaezebrouck leunt aan bij Maes"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Peter Maes aan zijn laatste weken bezig als oefenmeester van Sporting Lokeren? Het is een vraag die ook Roger Lambrecht zich stelt. Al is de voorzitter alvast bezig met de toekomst.

Peter Maes wordt al wekenlang in verband gebracht met een transfer naar RSC Anderlecht. John van den Brom moest inmiddels plaats ruimen voor Besnik Hasi, maar de kans is niet onbestaande dat de landskampioen een nieuwe oefenmeester aanstelt met het oog op volgend seizoen.

Roger Lambrecht houdt alvast rekening met een eventueel vertrek van zijn T1. Zelf liet Maes ook al meermaals verstaan klaar te zijn voor een topclub. "Peter is een ambitieuze man", aldus de voorzitter in Het Nieuwsblad. "Lokeren zit stilaan aan het plafond en kan hem de ambities van Anderlecht niet bieden. Bovendien lijkt het een gewoonte dat Peter na vier seizoenen vertrekt. Dat was ook al het geval bij Geel en KV Mechelen."

"Lokeren zit stilaan aan plafond"

En toch zal Anderlecht in dit geval met geld over de brug moeten komen. Maes heeft nog een overeenkomst voor twee seizoenen op Daknam. Naar verluidt bedraagt de opstapclausule zo'n twee miljoen euro. "Het bedrag ligt iets lager, maar als iemand dat op tafel wil leggen en Peter een mooi voorstel doet, dan kan je het hem niet kwalijk nemen dat hij vertrekt."

De excentrieke voorzitter gaat zelfs nog een stapje verder en dacht al na over de opvolging. "Hein Vanhaezebrouck leunt het dichtst aan bij Peter", besluit Lambrecht. "Dat zou zeker en vast een goede coach zijn voor ons. Bovendien verdient hij niet al te veel bij KV Kortrijk. En hij heeft natuurlijk nog voor Lokeren gevoetbald." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties