BeNe: Zeler brengt Standard op kop, OHL en Anderlecht delen punten, Lierse en Antwerp onderuit

BeNe: Zeler brengt Standard op kop, OHL en Anderlecht delen punten, Lierse en Antwerp onderuit
Foto: © SC

Deze namiddag verloor Lierse in eigen huis van Heerenveen in de BeNe League. Daarmee kennen we alle uitslagen van deze speeldag in de hoogste voetbalklasse bij de vrouwen. We gieten het voor jullie in een overzicht.

Standard – PSV/FC Eindhoven 2-1

Standard moest het in eigen huis opnemen tegen het altijd gevaarlijke PSV. In de heenwedstrijd tegen het nummer vier verloren de Rouches punten, ook nu leek het er lange tijd naar uit te zien dat er niet zou worden gewonnen.

In de slotfase met drie rode kaarten wist Red Flame Aline Zeler met twee doelpunten alsnog een scheve situatie recht te zetten. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Standard in het slot de punten wegkaapt (OHL, Twente, …), maar dat is misschien het geluk van de kampioen? Volgende week gaat het op bezoek bij Ajax, nu derde op vier punten.

OHL – Anderlecht 1-1

OH Leuven had de kans om bij een overwinning over Anderlecht te wippen in de stand, maar het liet dat na. Het kwam snel op voorsprong via Elsen, maar Crammer hing de bordjes even rap terug in evenwicht.

Telstar – Antwerp 2-0

Antwerp moest zonder de geschorste aanvoerster Marlies Verbruggen de trip naar Nederland maken voor de match tegen Telstar. Het kwam snel op achterstand en ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus.

Lierse – Heerenveen 0-2

Ook Lierse kon op zaterdagnamiddag geen punten sprokkelen tegen een Nederlandse tegenstander. Wie anders dan Vivianne Miedema (doelpunt nummer 33 van deze competitie) zette de bezoeksters op voorsprong, in de slotfase dikte Ploeg nog aan tot 0-2.

Andere uitslagen:

Club Brugge – AA Gent 2-2 (lees HIER het uitgebreide verslag van onze reporter ter plaatse)
PEC Zwolle – ADO Den Haag 0-7
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties