Daems en teammaats hebben geen kind aan Hertha Berlijn

Diederik Geypen

In de vooravond stonden de nummers 9 en 11 uit de Duitse Bundesliga tegenover elkaar. Op het veld lagen de krachtsverhoudingen veel verder uiteen. Borussia Mönchengladbach - met Filip Daems negentig minuten tussen de lijnen - klaarde de klus al in de eerste helft.

Arango bracht de thuisploeg op aangeven van Herrman op voorsprong. Kort daarna besloot Ramos van Hertha BSC de tegenstander een handje toe te steken. De Colombiaan werkte het leer jammerlijk in eigen doel. De honger van Gladbach was nog niet gestild. Nog voor rust zette Raffael de 3-0 op het scorebord.

Na rust konden Daems en co rustig achterover leunen. De bezoekers slaagden er niet in opnieuw swung in de partij te brengen en dus verandere er niets meer aan het scoreverloop. Door deze zege nestelt Mönchengladbach zich op een vijfde stek en blijft het meedoen voor Europees voetbal.