Reactie Vossen overtuigd van rode kaart: "Standard-spelers zouden hetzelfde doen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Vossen overtuigd van rode kaart: "Standard-spelers zouden hetzelfde doen"
Foto: © Photonews

KRC Genk hield Standard vanavond op een 2-2- gelijkspel in de Cristal Arena. Jelle Vossen trapte de Genkenaars in de openingsminuten op voorsprong, maar vergat na de koffie de volle buit te pakken. "Al doet deze prestatie ook al deugd."

Cédric De Volder in Genk

KRC Genk rechtte vanavond eindelijk de rug. De Limburgers bleven dan wel steken op een 2-2-gelijkspel tegen Standard, maar maakten het de leider knap lastig. "We speelden in de eerste helft eindelijk opnieuw zoals het echte Genk", aldus Jelle Vossen na afloop. "Ik ben tevreden over onze wedstrijd, maar het doel was duidelijk: de drie punten."

De Rouches reageerden na de rode kaart van Yoni Buyens als door een wesp gestoken. Frédéric Bulot tekende dan ook quasi meteen voor de gelijkmaker. "We geraakten op dat moment de teugels kwijt", gaat de aanvoerder verder. "Gelukkig was onze reactie na het tweede doelpunt van Standard dan weer wel goed. Al vergaten we in de slotfase nog een doelpunt te scoren."

"Een duik? Mijn teen staat zelfs blauw"

En over de rode - en vooral de tweede gele kaart - van Buyens was een pak te doen. "Ik ga niet reageren. Straks riskeer ik zes maanden schorsing", gaf de middenvelder van de Rouches en passant nog mee. "Maar hij heeft me wel degelijk geraakt", countert Vossen. "Mijn teen staat zelfs blauw. Ik ben trouwens zeker dat ook iedere speler van Standard tegen de grond zou zijn gegaan. Het was misschien geen doodschop, maar ook zeker geen schwalbe."

Genk lijkt desondanks eventjes te zijn opgestaan uit het dipje. "Maar we gaan nu geen extra ambities uitroepen", besluit Vossen. "Al doet het natuurlijk wel enorm veel deugd om nog eens een goede prestatie op de mat te leggen. Ik ben trouwens ook tevreden dat Siebe Schrijvers eindelijk een doelpuntje kon spelen. Het was de voorbije weken ook niet gemakkelijk voor hem, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties