Meunier versus Vanden Borre

Mattias Verhaeghe
| 171 reacties
Meunier versus Vanden Borre
Foto: © SC

Thomas Meunier en Anthony Vanden Borre maken beiden nog kans op een plaats in de WK-selectie van Marc Wilmots. De rechtsachters van Club Brugge en Anderlecht nemen het zondag tegen elkaar op in de topper. Voor beide spelers een nieuwe kans om zich te tonen aan de bondscoach.

Door Mattias Verhaeghe

Thomas Meunier ontpopte zich tot de vaste rechtsachter bij Club Brugge. Hij speelde al 2368 minuten dit seizoen, scoorde drie doelpunten en pakte zes gele kaarten. De 22-jarige werd vorig seizoen omgedoopt van aanvaller tot verdediger en slaagde met glans. Hij loopt elke wedstrijd meerdere malen de rechterflank af en is heel offensief ingesteld. Conditioneel behoort Meunier tot de beteren in de competitie. Ook afgelopen weekend tegen Lokeren speelde hij een dijk van een wedstrijd.

Anthony Vanden Borre heeft dit seizoen een basisplaats bij Anderlecht veroverd. In het begin was nog niet zeker hoe Vanden Borre zou omgaan met zijn nieuwe kans bij Anderlecht. De 26-jarige verdediger bewees echter zijn waarde voor Paars-Wit en was niet meer weg te denken uit de ploeg. Hij speelde dit seizoen 2017 minuten, kwam niet tot scoren, pakte zeven gele en één rode kaart. Ook Vanden Borre heeft er geen moeite mee om de flank af te dweilen en mee aanvallende acties op te zetten. Maar hij heeft het in vergelijking met Meunier wel moeilijker om rustig te blijven in hete situaties.

Rustig versus ontvlambaar

Zo kwam Vanden Borre dit weekend in opspraak tijdens de wedstrijd tegen Standard. Eerst maakte hij een vuile fout door na te trappen op de enkel van Mpoku, en even later gaf Vanden Vanden Borre diezelfde Mpoku een smerige duw. Ook toen hij in de reguliere competitie tegen Oostende bij een 4-0-stand uitdagend op de bal ging staan, leverde hem dat geen goede commentaren op. Dat zijn acties die Wilmots ongetwijfeld niet graag ziet gebeuren.

Of hem dat een WK-selectie kan kosten, is niet gezegd. Beide spelers hebben dit seizoen bewezen dat ze een goede aanwinst kunnen zijn voor de Rode Duivels. Zeker op een plaats waar onze nationale ploeg krap bij spelers zit. Aan hen om te tonen wie de plaats verdient. Te beginnen in het onderlinge duel Club Brugge-Anderlecht van komend weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties