Hasi kent nu toch titelkoorts: "Het zou mijn mooiste ooit zijn"

Hasi kent nu toch titelkoorts: "Het zou mijn mooiste ooit zijn"
Foto: © Photonews

Tja, niet meer over de titel praten zat er niet meer in bij Besnik Hasi vrijdag: "We zijn wel verplicht nu hé", lachte hij. De jonge coach kan zich zondag quasi onsterfelijk maken. "Maar het zijn de spelers die de verdienste hebben", bleef hij bescheiden.

Johan Walckiers in Anderlecht

De voorzichtigheid blijft groot, maar Hasi beseft ook dat Anderlecht zijn drieëndertigste niet meer mag mislopen. "We hebben alles in eigen handen voor het eerst dit seizoen. we hebben een goeie kans op de titel, maar ik ga absoluut nog niet zeggen dat we er zijn", liet de Albanese Kosovaar optekenen. "Ik vergeet niet dat we twee maanden geleden als club en als ploeg nergens meer stonden."

Gisterenavond was bij de spelers de euforie alvast groot, maar daar ging Hasi vandaag nog paal en perk aan stellen. "Ik ga zeker benadrukken dat de concentratie volledig op Lokeren moet liggen. Euforie gaat er niet meer zijn. Vandaag is dat gedaan!", zei hij ferm. "Lokeren heeft ons een heel seizoen lang pijn gedaan. In de eerste match hier, ginder en ook in de confrontatie in PO 1 waren we in de eerste helft niet goed. We hebben twee keer verdiend verloren."

Iedereen zegt dat we al kampioen zijn, maar niemand zal met die instelling op het veld komen

Hasi rekent er dan ook op dat zijn poulains dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als in de eerste helft op Zulte Waregem. "Die mentaliteit was dik in orde. Voor 0-0 gaan we ook niet spelen. Dat is veel te gevaarlijk. Maar als ik zag hoe we voor, tijdens en na de match met de druk omgingen... Dat is top. Iedereen zegt dat we al kampioen zijn, maar niemand zal met die instelling op het veld komen. Het nu uit handen geven, zou een enorme klap zij."

Het woord dat Hasi al weken vermeed, moest hij dus toch in de mond nemen: de titel. "We kunnen ook niet anders meer hé", lachte hij. "Als we de titel pakken, zal het de mooiste uit mijn carrière zijn. Als speler was het mooi, maar als T1 heb je de verantwoordelijkheid over een hele groep, een hele club zelfs."

Maar de bloemetjes blijven voor zijn spelers. "Ik was benieuwd hoe die jonge gasten gingen omgaan met de druk van te moeten winnen bij Essevee. En in dat opzicht hebben ze mij verbaasd. Ik heb ook mijn verdiensten, maar vooral de spelers. Hoe zij hun mentaliteit gewijzigd hebben op twee maanden tijd... Chapeau!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties