Wie haalde het laatste team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Wie haalde het laatste team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk, Anderlecht werd dankzij een stevige eindsprint en het falen van de concurrentie kampioen. Op de slotspeeldag kozen we voor de laatste keer het team van de week.

Doel

Tussen de palen kiezen we deze keer voor Laszlo Köteles. Aan de wereldgoal van Carcela kon hij niets verhelpen, maar een kanonskogel van Julien De Sart vormde geen probleem. Nóg straffer was zijn redding een fractie van een seconde later op de rebound van De Camargo. Terechte doelman in het laatste team van de week dus.

Verdediging

Achterin staat Daniel Opare in een voor het overige paars getint ensemble. De rechtsachter van Standard knalde nog één keer voor de Rouches. Gisterochtend kondigde hij via Twitter immers zijn afscheid aan. Centraal hebben we Bram Nuytinck, die zich uitstekend herpakte na zijn own-goal van donderdag. Ook kapitein Olivier Deschacht verdient zijn plaats in het elftal.

Middenveld

Ook op het middenveld vinden we twee paars-witte musketiers terug. Youri Tielemans etaleerde waarom hij die trofee van jonge prof van het jaar dubbel en dik verdient. Voor hem liep echter nog een groeibriljant van Anderlecht. Dennis Praet was gisteren opnieuw van goudwaarde voor zijn team tijdens de titelmatch. Vooral zijn assist op Mitrovic mocht er zijn.

In Luik zette William Vainqueur zijn verkiezing tot speler van het seizoen bij de Rouches kracht bij met een prestatie om trots op te zijn. Standard had zijn leider op het middenveld na twee weken schorsing eindelijk terug. Naast hem tekende Mehdi Carcela van op de flank voor een erg knap doelpunt. De dribbelkont was de hele middag ongrijpbaar voor de Genkse defensie.

Van zaterdag onthouden we vooral de partij van Michiel Jonckheere. De Oostendse nummer tien tekende voor één van de twee goals en was ook in de interceptie outstanding. Het irriteerde ene Teddy Chevalier mateloos. De Fransman pakte uit met de meest onsportieve actie van het seizoen toen hij zijn knie stevig in de ribben van een zittende Jonckheere boorde. Beschamend.

Aanval

Bij Oostende mocht Jonathan Wilmet opdraven als diepe spits. Hij knalde het 'weireldploegsje' mee naar de winst in play-off 2 met een knappe goal. Naast hem hebben we de laatste van de paars-witte helden. Aleksandar Mitrovic toonde gisteren waarom Anderlecht die vijf miljoen euro op tafel legde. Hij woog een match lang op de Lokerse verdediging en brak de match open met een mooie kopbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties