De kijk van onze WK-ambassadeur: Chili

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Chili
Foto: © photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Chileense ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Cedric Walczyk, 23 jaar, supporter van KRC Genk, sympathisant van FC Barcelona en voetbalfreak. Naast de blinde liefde voor het vaderlandse voetbal heb ik sinds het WK 2010 ook interesse in een ander nationaal elftal met rode truitjes. Namelijk La Roja uit Chili. Het ultieme landentoernooi in 2010 was een mooie kennismaking voor mij en de rest van de wereld. Jammer genoeg was het maar een korte kennismaking met Marcelo 'El Loco' Bielsa en zijn jongens en was ronde 2 het eindstation.

Verwachtingen

Dit WK zal Bielsa er niet bij zijn maar hopelijk houdt dit de Chilenen niet tegen om weer een sterke prestatie neer te zetten. In poule A zullen ze het moeten opnemen tegen Spanje, Nederland en Australië. Mijn gevoel zegt dat de 2e plaats een gegeven is. Met een beetje meeval tegen La Furia Roja uit Spanje mogen we dromen van een eerste plek en misschien wel meer.

In de eerste wedstrijd nemen ze het op tegen Australië. Dit zou normaal geen probleem mogen vormen. Zoals verschillende andere ploegen is Australië in opbouw naar een nieuw team. Dit kan in het voordeel spelen van de Chilenen. Bij een gelijkspel tussen Nederland en Spanje zou het wel eens de eerste plaats kunnen nemen na de eerste wedstrijd.

Speler(s) om naar uit te kijken

De selectie kent enkele toppers zoals Arturo Vidal, Eduardo Vargas en Alexis Sanchez, maar er is nog een speler die kan verrassen. Ik heb het over Jorge Valdivia, een 30 jarige middenvelder die speelt bij het Braziliaanse Palmeiras. Deze speler koppelt uitstekende techniek aan een schitterend spelinzicht. Niet enkel op het veld is het een opvallende speler maar ook ernaast haalt hij wel fratsen uit. Dit negatief aspect zou hem wel eens een basisplaats kunnen kosten, maar blijf toch even zitten als hij zijn entree op de grasmat maakt.

Waarom ook u voor Chili moet supporteren

Vele Chilenen maken het mooie weer in Europa waaronder Medel, Vidal en natuurlijk de kwieke Alexis Sanchez. Zelfs in onze Belgische competitie hebben we een speler van de huidige Chileense selectie gehad, Jean Beausejour. Te min voor AA Gent, maar toch al jaren sterkhouder bij Wigan Athletic. Dit toernooi is de uitgelezen kans voor de rest van de wereld om deze toppers in teamverband te zien spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties