De Blikvangers: Groep G - Duitsland

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep G - Duitsland
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk team zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Duitsland.

Door Cédric De Volder

Het merendeel van de Duitse selectie speelt bij absolute topclubs. De Bundesliga groeide de voorbije jaren dan ook uit

Het was dan ook een harde dobber om drie blikvangers uit de Duitse selectie te pikken. Eigenlijk kan je evengoed de volledige selectie onder het vergrootglas leggen.

Mesut Özil

De middenvelder van Arsenal is de draaischijf van het Duitse nationale elftal. Özil verkaste in het tussenseizoen van Real Madrid naar The Gunners en lijkt de Londenaren momenteel naar succes te gaan leiden.

Arsenal - de voorbije jaren haar glorie ergens verloren - haalde dit seizoen wederom een ticketje voor de Champions League binnen. En wees maar zeker dat de verdienste van Özil in dat huzarenstukje heel groot is.

Manuel Neuer

Het sluitstuk van Bayern München wordt door sommigen omschreven als de beste doelman ter wereld. We willen hier de rekening van onder anderen Thibaut Courtois, Iker Casillas en Gianliugi Buffon niet maken, maar de goalie zal er alleszins niet ver van zitten.

Neuer is een indrukwekkende postuur in doel. De doelwachter verzamelde ondertussen al 27 caps en won alles wat er te winnen valt. Of kan er nog een wereldtitel bij?

Miroslav Klose

Miroslav Klose is simpelweg een fenomeen in Duitsland. De Duitser met Poolse roots haspelde al 130 interlands af in Duitse loondienst. Bovendien vond hij al 68 keer de weg naar de touwen. Daarmee is Klose - samen met Gerd Müller - topscorer aller tijden bij Die Mannschaft. Een record dat wellicht nog scherper wordt gesteld.

Bovendien kan Klose een tweede record breken. De aanvaller van SS Lazio slaagde er in om veertien doelpunten te scoren op het WK. Ronaldo - de Braziliaanse variant welteverstaan - staat momenteel op vijftien doelpunten. Scherper stellen, die handel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties