De quotes van De Saedeleer van gisteren

De quotes van De Saedeleer van gisteren
Foto: © SC

Gisterenavond kregen we opnieuw vier wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele quotes van Rik De Saedeleer zaliger onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

"Het is de Ramp van Kontich"

Portugal won dan weliswaar voor het eerst op dit WK, het zal ook meteen voor het laatst zijn. Net zoals het doelpunt van Ronaldo zijn eerste en zijn laatste was.

Alweer een outsider die er uit ging, zeer droef allemaal. Bijna zo erg als de Ramp van Kontich van zo'n eeuw geleden, waar De Saedeleer verschillende malen naar verwees.

“Het is technisch mooi, maar peper en zout ontbreken”

Een salonremise tussen de Duitsers en de Amerikanen? Neen, dat werd het niet. Maar elkaar dood proberen maken door met 4-0 te winnen? Dat zeker ook niet. Het spel was trager dan we van zowel Duitsland als USA gewend waren.

Als dat een voorbode is van wat we krijgen tegen de Rode Duivels, dan maken we zeker een grote kans op de kwartfinales. Al is er nog een weekend om de kruiding te verzorgen.

"Jan, blijf kalm!"

Net zoals op het WK 1986 bestaat er een kans dat we ver gaan geraken in het toernooi. Toen sprak Rik De Saedeleer tegen Rusland de gevleugelde woorden: "Jan, blijf kalm" op weg naar de 2-2.

Ook tegen Zuid-Korea was het aan een Jan om kalm te blijven. En geen paniek: Vertonghen tikte gewoon rustig in het hoekje om zo de Duivels 9 op 9 te bezorgen in de groepsfase.

"En de Russen liggen er uit!"

Hopelijk geen al te strenge zomer in Siberië anno 2014, want de Russen liggen er uit. Ook anno 2014 verloren ze van de Rode Duivels en raakten ze mede daardoor niet verder in het toernooi.

Tot drie keer toe maakten ze weinig indruk in de groepsfase, waardoor het 1-1 gelijkspel tegen Algerije hen uit het toernooi knikkerde.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' , 'de steden van dag 9' ,'het weer van dag 10', 'de Jommekesalbums van dag 11' , 'de Kiekeboesalbums van dag 12' , 'de televisireeksen van dag 13' en 'de muziek van dag 14' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties