Maar 4 fitte verdedigers, zorgen voor Wilmots: "Dembélé en Chadli kunnen als back spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 62 reacties
Maar 4 fitte verdedigers, zorgen voor Wilmots: "Dembélé en Chadli kunnen als back spelen"
Foto: © Photonews

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany waren al afwezig gisteren tegen Zuid-Korea. Tijdens de wedstrijd kwam daar nog Anthony Vanden Borre bij. Nu blijkt dat ook Ciman met een blessure kampt heeft Wilmots maar vier fitte verdedigers meer. Een noodoplossing met Dembélé en Chadli ligt klaar.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Die zal enkel aangesproken worden wanneer er met de huidige vier nog iets gebeurt. De Belgen hebben het geluk dat de vier fitte achterspelers de vier posities zonder problemen invullen. Wilmots heeft wel nog tijd om enkele spelers te recupereren.

"We hebben nog vier dagen. Ik hoop dat de meesten tegen dan fit zijn. Verder zijn er oplossingen. Nacer Chadli kan op de rechtsback als het echt nodig is en Moussa Dembélé op de linksachter. Ik hoop echter van niet."

Voor Kompany en Vermaelen wordt het heel nipt. "Ze hebben hun programma, ik wil niet elke dag op vragen antwoorden over hoe het met hen gaat. Ik hoop te beschikken over Kompany en Vermaelen de dag voor de match."

Bij Ciman zou het meevallen. "Ciman kreeg een inspuiting voor zijn overbelaste adductoren, maar het is niet zo ernstig." Voor Vanden Borre wordt het afwachten. "Anthony liet een scan maken. Ik hou jullie daarover op de hoogte."

Schorsing Defour binnenkort bekend

"De schorsing van Steven weten we binnenkort. Zijn tackle? Hij kwam gewoon te laat, dat zijn dingen die kunnen gebeuren in een wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties