Wordt Courtois de beste doelman op het WK? "Ik ben aan het groeien"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Wordt Courtois de beste doelman op het WK? "Ik ben aan het groeien"
Foto: © Photonews

Het was een heel nuchtere en ontspannen Thibaut Courtois die de verzamelde pers te woord stond. Geen straffe uitspraken, maar beide voeten stevig op de grond en realistisch als altijd. "Ons niveau? Enkel het resultaat telt."

Robby Morren in Mogi das Cruzes

“In de eerste matchen had ik niet veel werk op te knappen, tegen Zuid-Korea moest ik voor het eerst meer ballen pakken. Het is goed dat ik voel dat ik er klaar voor ben, maar dat gevoel had ik ook al op training. Ik voel dat ik aan het groeien ben", klinkt de Belgische nummer één vol vertrouwen.

“Of ik nu veel of weinig werk moet opknappen, maakt me niet zoveel uit. Als je veel werkt krijgt en je laat geen doelpunt binnen, is dat geniaal. Maar het belangrijkste is gewoon te winnen. Ik heb liever dat de ganse ploeg goed speelt en dat ik geen werk heb.”

België schreef dan wel geschiedenis met een 9 op 9 in de groepsfase, toch komt er kritiek op het geleverde spel. “We hebben nog niet op ons beste niveau gespeeld", geeft ook Courtois toe, al vindt hij dat niet zo erg.

Ik ben hier niet om over mijn toekomst na te denken

"We kunnen ook een bijna perfecte match spelen en toch verliezen. Het resultaat is wat telt. Als we tegen Amerika een slechte match spelen maar toch winnen, zal ik heel blij zijn. We zijn op het WK, we moeten het gewoon match per match bekijken.”

De toekomst van de goalie ligt naar alle waarschijnlijkheid bij Chelsea, maar op die vraag wilde hij niet reageren. “Ik ben hier niet om over mijn toekomst na te denken. Ik ben hier voor België en dat is het enige wat telt. Na het WK zullen we wel zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties