Wie slaat toe? Indrukwekkende Mexicaanse doelman is een vrije speler

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Wie slaat toe? Indrukwekkende Mexicaanse doelman is een vrije speler
Foto: © Photonews

Guillermo Ochoa mag zijn koffers pakken en naar huis gaan, nadat Nederland in extremis de maat nam van Mexico. De doelman keepte een geweldig toernooi, maar weet niet waar hij volgend jaar aan de slag gaat.

Door Timothy Collard

Ochoa stond tot eind vorig seizoen op de loonlijst bij Ajaccio, maar daar liep zijn contract af. Na een meer dan geslaagde wereldbeker is het dan ook niet uitgesloten dat de Mexicaan zijn carrière straks verderzet bij hoger aanschreven club dan het team uit Corsica.

Op zijn 28 lijkt Ochoa op de top van zijn kunnen te presteren en is de sky eigenlijk the limit voor de keeper die gedurende de voorbije weken meermaals uitpakte met miraculeuze reddingen.

Hij kan zoveel beter

Leo Beenhakker – de man die Ochoa destijds bij América nog lanceerde – gaf het onlangs nog aan: “Ik heb zijn overstap naar Ajaccio nooit begrepen. Hij wilde graag naar Europa, maar kan zoveel beter.”

Dat het moeilijk is om je als vrije speler aan te bieden bij een club? Daar zal deze jongen allesbehalve last van ondervinden. Als Ochoa straks rond de onderhandelingstafel gaat zitten, dan heeft hij de touwtjes in handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties