Wordt Argentinië - België 3-2? De confrontaties door de jaren heen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Wordt Argentinië - België 3-2? De confrontaties door de jaren heen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen en de Argentijnen kwamen elkaar voorlopig al vier keer tegen op een voetbalveld. De enige keer dat de Belgen wonnen, was op het WK in Spanje in 1982. De bekendste nederlaag was die op het WK in 1986. Een overzicht.

Door Sander De Graeve

2 juni 1928: België - Argentinië 3-6

In de tijd dat de dieren nog spraken, op voetbalgebied alvast, kwamen België en Argentinië tegen elkaar uit op de Olympische Spelen in Amsterdam. België had met 3-5 gewonnen van Luxemburg in de eerste ronde en mocht zo door naar de kwartfinale.

Daarin wachtte Argentinië, dat met 11-2 de Amerikanen opnieuw over de plas gestuurd had. Na de ruime zege tegen de Belgen zouden de Albiceleste doorgaan tot in de finale. Daarin was Uruguay te sterk, al was er een tweede wedstrijd nodig om een winnaar aan te duiden.

13 juni 1982: Argentinië - België 0-1

In Camp Nou zorgde Erwin Vandenbergh voor één van de verrassingen op het WK. België versloeg dankzij zijn goal in de 62e minuut regerend Wereldkampioen Argentinië met het kleinste verschil. Het zou overigens een teleurstellend WK worden voor de Argentijnen.

Net als de Belgen gingen ze er in de tweede ronde met nul punten uit. Maradona en co. moesten herbronnen.

5 september 1984: België - Argentinië 0-2

De enige wedstrijd tussen de twee landen die niet in het kader van een toernooi gespeeld werd, vond plaats in Brussel. De Argentijnen pakten vrij makkelijk de zege op de Heizel.

25 juni 1986: Argentinië - België 2-0

De laatste confrontatie tot nu toe is ook die die het meeste tot de verbeelding spreekt. Op het WK 1986, tot op heden ons grootste exploot, troffen we Argentinië in de halve finale. Toen was Argentinië met alle respect vooral Diego Maradona en tien anderen.

De stugge 5-3-2 van de Belgen hield lang stand, maar in de tweede helft waren de troepen van Guy Thijs er toch aan voor de moeite. Twee goals van Maradona kort na elkaar beslisten het pleit en stuurden de Rode Duivels huiswaarts.

5 juli 2014: Argentinië - België ?-?

Anno 2014 kunnen we de confrontatie, als we onze stoute schoenen aantrekken, vergelijken met die van het jaar 1986. Een stevig blok met een pak gelijkwaardige spelers, België, tegen het Argentinië van vooral Messi en Di Maria. Kunnen we deze keer wel de supersterren uit de match houden en doorstoten naar een droomwedstrijd tegen Nederland? Wij hebben er alvast redelijk wat vertrouwen in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties