WK Dream Team kwartfinales

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
WK Dream Team kwartfinales
Foto: © SC

De kwartfinales leverden matige wedstrijden op. Brazilië-Colombia was een ordinaire schoppartij, bij Frankrijk-Duitsland vielen we collectief in slaap en de Rode Duivels stelden teleur tegen Argentinië. Nederland swingde wel, maar werkte niet af. Toch vonden we 11 spelers voor het Dream Team.

Doel

Tussen de palen opteren we voor Keylor Navas. Akkoord, Tim Krul was dé held in de strafschoppenreeks, maar de prestatie van Navas was samen met het doelhout dé reden dat die penalty's er kwamen. Levante mag een vreugdedansje doen als hij begin september nog bij hen in doel staat.

Verdediging

In de defensie waren meerdere uitblinkers te vinden. Zo hadden Höwedes, Thiago Silva en Garay ook in dit elftal kunnen figureren. We kozen echter voor Ron Vlaar, David Luiz, Jan Vertonghen en Matz Hummels. David Luiz tekende voor één van dé goals van het tornooi.

Vertonghen hield stand tegen Messi en co. en Mats Hummels was het enige verschil tussen Frankrijk en Duitsland. Dat het zijn fout is dat het een draak van een match werd, vergeven we hem bij dezen. Ron Vlaar was tot slot de rots achterin bij Oranje.

Middenveld

Op het middenveld vinden we oude bekende Lucas Biglia terug. De Argentijn speelde een erg nuttige wedstrijd en liet de bal goed rondgaan. Voor hem kiezen we voor James Rodriguez, het lichtpunt bij Colombia, en Wesley Sneijder. Die laatste creëerde kans na kans en zag een wereldknal op de lat uit elkaar spatten.

De flanken worden bevolkt door Oscar en Kuyt. Oscar verloor geen bal en was de onmisbare schakel op het middenveld bij Brazilië. Kuyt toonde nog maar eens 120 minuten lang dat hij nog niet versleten is.

Aanval

In de aanval hebben we de killer van België, Gonzalo Higuaín. Hij drukte alle kritiek de kop in met misschien wel de belangrijkste Argentijnse goal op dit WK. Hij zette de zetel klaar waar zijn team de rest van de partij vertoefde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties