Wie haalde het Dream Team van de halve finales?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Wie haalde het Dream Team van de halve finales?
Foto: © SC

De twee halve finales van dit WK konden niet verder uit elkaar liggen. Duitsland-Brazilië brak records en bracht spektakel. Nederland-Argentinië bracht niets, behalve wat spanning aan het eind. Toch staan er niet alleen Duitsers in het elftal.

Doel

In doel vinden we Sergio Romero terug. De Argentijn werd de held in de strafschoppenreeks tegen Nederland. Hij stopte de elfmeters van Vlaar en Sneijder en bracht zijn team naar de finale van het WK.

Verdediging

Ron Vlaar, die de eerste strafschop miste, haalt toch het team van de week. De Nederlander was immers honderdtwintig minuten lang outstanding en zorgde er mee voor dat het een erg saaie bedoening werd. Stefan De Vrij stond naast hem ook uitstekend te verdedigen en verdient ook zijn stek.

Op de flanken vinden we de eerste twee van Die Mannshaft die het team haalden. Höwedes en Lahm waren verdedigend top én gaven de nodige aanvallende impulsen. Lahm tekende zelfs voor twee assists. 

Middenveld

Centraal in het middenveld treffen we de tweede en laatste der Albiceleste. Javier Mascherano werkte als een paard en zorgde voor de verbinding tussen defensie en middenveld bij de Argentijnen. Naast hem posteren we Sami Khedira. De Duitse verdedigende middenvelder speelde fantastisch en kon zijn naam op het scorebord bijschrijven.

Voor hem was Toni Kroos ook aan één van zijn betere wedstrijden bezig. De aanvallende middenvelder scoorde twee goals en was de draaischijf bij uitstek voor de Duitsers.

Aanval

Voorin hebben we een volledig Duitse drietand. Müller en Klose waren er van het begin bij. Klose werd topschutter aller tijden met 16 WK-goals en Müller legde zijn tiende treffer op een WK in het mandje. Invaller Schürrle maakte het feest compleet met goal zes en zeven namens Duitsland na de rust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties