N'Sakala: "Coach zei me dat ik geen rechtervoet had"

N'Sakala: "Coach zei me dat ik geen rechtervoet had"
Foto: © Photonews

Het experiment met Andy Najar en Frank Acheampong op de rechterflank moet Besnik Hasi toch niet zo goed bevallen zijn. Tegen Oostende gaf hij Fabrice N'Sakala weer zijn kans op de rechtsachter en schoof Najar een rijtje vooruit.

Johan Walckiers in Oostende

N'Sakala speelt tegen zijn natuur op de rechterkant, maar maakt er het beste van. "Zelfs als de coach me vraagt om op de nummer 10 te spelen, doe ik het", lachte hij. "Trouwens, ik voel me elke keer iets beter op die positie. Al was het wel aanpassen. De coach zei me dat ik mijn bewegingen vanop links niet kon gebruiken op rechts. En hij had gelijk."

Met de hulp van Najar lukt het wel

En daar werkte de Fransman twee weken hard aan. "Ik probeerde altijd met rechts uit te voetballen, maar de coach maakte me snel duidelijk dat ik geen rechtervoet heb", glimlachte N'Sakala. "Hij zei me er mee te stoppen en dat deed ik. Natuurlijk speel ik liever links, maar met de hulp van Najar lukt het wel op rechts ook."

Anderlecht speelde niet sterk aan Zee, maar ging wel met de drie punten lopen. "Dat is het belangrijkste. Vorig seizoen hadden we buitenshuis een probleem. En we zijn nog bezig met bouwen. We zijn nog niet helemaal klaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties