Reactie Suarez staat er bijna helemaal: "Scoren is belangrijk voor het team, maar zeker voor mij ook"

Suarez staat er bijna helemaal: "Scoren is belangrijk voor het team, maar zeker voor mij ook"
Foto: © Photonews

Twee invalbeurten, twee doelpunten. En dat voor een Suarez die volgens zijn coach en zichzelf nog niet aan honderd procent zit. Is 'El Magico' op weg naar een superseizoen? "Nog een paar weken en ik ben er helemaal."

Johan Walckiers in Oostende

Suarez kwam vriendelijk als altijd de mixed zone binnengestapt. We weten dat hij in het Frans zich perfect kan uitdrukken, maar hij verkiest toch zijn moedertaal Spaans om misverstanden te vermijden. "Al wil ik het wel proberen als je traag praat", zegt hij. "Het was een moeilijke match. Oostende bracht ons met hun pressing in de problemen. Mijn goal? Ja, daar had ik het nodige geluk bij", knipoogde de Argentijn. "Maar de samenwerking met Mitrovic wordt steeds beter."

Twee keer scoren is heel belangrijk voor mij ook

De twee begrijpen elkaar op een voetbalveld. "Hij spreekt een beetje Frans, maar we vinden elkaar gewoon gemakkelijk zonder veel te praten", lacht Suarez over de vorming van het koningskoppel waar we vorig seizoen enkel een glimp mochten opvangen. "We kennen elkaar goed buiten het veld ook. Dat we allebei twee keer scoren in twee wedstrijden is belangrijk voor het team. Maar ook voor mij, want ik kom van ver."

Fysiek zit Suarez echter nog niet aan zijn top. "Negentig procent misschien, maar ik voel me elke match beter en sterker worden. Ik doe er ook de extra's voor. Elke dag blijf ik wat langer op de club. Als je acht maanden niet gespeeld hebt, moet dat ook. En ik heb het geluk dat mijn ploegmaats me helpen. Zelfs al begin ik volgende week nog niet, dan blijf ik nog gelukkig met de weg die ik tot nu toe aflegde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties