Reactie Belhocine na domme strafschop: "Ik schoof weg en dacht er met het hoofd nog aan te kunnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Belhocine na domme strafschop: "Ik schoof weg en dacht er met het hoofd nog aan te kunnen"
Foto: © Photonews

In Gent-Mechelen kwam de opmerkelijkste actie voor de rust van verdediger Karim Belhocine. De ervaren rot leek Adesanya met het hoofd te willen tackelen en veroorzaakte zo een penalty. We vroegen na de match om tekst en uitleg.

Sander De Graeve in Gent

Karim Belhocine werd door Adesanya in de wind gezet en toen ging het licht even uit. "Die speler kwam tussen mij en Puljic in en mijn standbeen schoof weg op een los stuk veld. Ik probeerde nog recht te blijven, maar dat lukte niet. Ik denk dat ik hem inderdaad met het hoofd tackelde, ja", speelt Belhocine de vermoorde onschuld na de wedstrijd.

Toch leek het op de beelden dat de verdediger zich na zijn uitschuiver doelbewust in de baan van Adesanya wierp. Na wat aandringen laat hij het achterste van zijn tong zien. "Het ging heel snel, misschien dacht ik dat ik met mijn hoofd nog aan de bal kon. Hij was nog niet zover weg. Het was bizar, maar het was een terechte penalty."

Het was een mentale tik voor de verdediger, maar hij zette zich erover. "Het was een moeilijk moment, zeker omdat het op slag van rust gebeurde." Zijn ploegmaats hielpen hem door dat moeilijke moment heen. "Ze verweten het me niet, ze steunden me en zeiden dat ze het na de rust zouden rechtzetten voor mij. Wat ook lukte."

Vanhaezebrouck veranderde ook van systeem. Daardoor moest Puljic, die net als Belhocine met geel stond, in de kleedkamer blijven. "Ik besef dat het evengoed ik kon zijn die gewisseld werd. Deze keer was het echter Ante. Hij nam het professioneel op en bleef positief. Natuurlijk was hij teleurgesteld, maar die zege maakt veel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties