Wasilewski terug in het Park?

Wasilewski terug in het Park?
Foto: © photonews

Anderlecht is op zoek naar een verdediger die zowel rechts als centraal kan spelen. En als de opties beperkt zijn, kijk je al snel eens naar oude bekenden. En wie past in dat profiel? Jawel, Marcin Wasilewski.

Hasi heeft een probleem op de rechtsback. Als je zondag Fabrice N'Sakala zag spelen - de jongen kan er zelf wel niks aan doen - heb je in de Champions League een groot probleem. N'Sakala heeft maar één voet en dat is zijn linkse. Vrij makkelijk te anticiperen voor een tegenstander dus. Hasi heeft verleden week nog eens sterk aangedrongen bij Herman Van Holsbeeck om een doublure voor Anthony Vanden Borre en Chancel Mbemba te gaan halen.

Niet duur en kan ook centraal uit de voeten

Nu we in de laatste transferweek zitten, begint de tijd te dringen en een rechtsback is niet goedkoop. Eén makkelijke oplossing: Marcin Wasilewski terughalen, die bij Leicester momenteel niet aan spelen toekomt. Het zou geen slechte zet zijn. Wasilewski is niet de wereldvoetballer, maar speelt altijd met een onverzettelijkheid die Hasi graag ziet. Bovendien zal hij niet zo duur zijn en kan hij ook centraal uit de voeten. Daarbij is hij enorm populair bij de supporters.

'Wasyl' werd door John van den Brom opzij gezet, maar Hasi was het daar toenertijd al niet mee eens. Hij kent het huis en zou dus geen aanpassingsperiode nodig hebben. Hij is ook topfit als Premier League-speler en is onmiddellijk inzetbaar. Enkel moet hem duidelijk gemaakt worden dat hij bij een terugkeer van Vanden Borre tweede keuze zal zijn. Maar omdat hij zowel centraal als rechts kan spelen, zullen er wel voldoende speelkansen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties