Reactie Lepoint na hattrick: "Getoond dat coach op me kan rekenen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lepoint na hattrick: "Getoond dat coach op me kan rekenen"
Foto: © Photonews

Christophe Lepoint kreeg gisteravond zijn kans in de bekerwedstrijd op bezoek bij Namen en greep die met beide handen. Zijn hattrick zorgde voor de kwalificatie van AA Gent.

Sander De Graeve in Namen

De middenvelder kon aan het eind van de transferperiode naar KV Kortrijk, maar kreeg in een gesprek met Vanhaezebrouck te horen dat speelkansen bij Gent niet uitgesloten waren. Gisteren kreeg hij zijn kans van aan de aftrap. Met twee goals binnen twee minuten zette hij de Buffalo's op een 0-2 voorsprong na het half uur. Helemaal aan het eind zette hij de puntjes op de 'i' met zijn derde van de avond. 

"Het is mijn eerste hattrick in een officiële match", glunderde Lepoint na afloop. "Dat doet uiteraard deugd. Ik kon tonen aan de coach dat hij op mijn kan rekenen. Ik geef altijd alles op training én tijdens wedstrijden."

Ik brak bijna mijn rug

Bij zijn eerste twee goals kwam de bal terug van de onfortuinlijke doelman. "Ik had in het begin van de match al gezien dat de keeper de bal vaak niet klemvast pakte. Daarom ben ik steeds gevolgd wanneer er een schot kwam."

Lepoint ging na die twee goals op zoek naar de hattrick en probeerde zelfs een omhaal. "Ik brak mijn rug bijna", lacht de middenvelder. Uiteindelijk lukte het dan toch op een counter. "Ik was van plan om naar de cornervlag te lopen en wat tijd te rekken, maar kreeg plots een boulevard aan ruimte. Ik heb niet getwijfeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties