Chadli twijfelt niet aan rol bij Rode Duivels én Spurs: "Ik ben een vechter"

Chadli twijfelt niet aan rol bij Rode Duivels én Spurs: "Ik ben een vechter"
Foto: © Photonews

Bij Tottenham Hotspur zijn alle ogen momenteel op Nacer Chadli gericht. De Rode Duivel speelt de pannen van het dak op White Hart Lane en hoopt die lijn ook door te trekken bij de Rode Duivels. "Het maakt me niet uit op welke positie ik moet spelen", gunt hij Marc Wilmots carte blanche.

Cédric De Volder in Neerpede

Nacer, we beginnen met een statistiekje. Je bent dit seizoen betrokken bij maar liefst 56 procent van de doelpunten bij Tottenham.

“Dat is een mooi gemiddelde, hé. Maar het is vooral belangrijk dat het team punten pakt. Zelf vraagt de coach van me om meer diepgang in mijn spel te leggen. En op die manier kom ik natuurlijk vaker in positie, hé.”

Vorig seizoen had je het moeilijk bij the Spurs. Wat is er precies veranderd?

“Er is een pak veranderd: we hebben een nieuwe coach, een nieuw systeem en ik voel me gewoon beter op het veld. Al twijfelde ik in het begin van het seizoen toch een beetje. De coach sprak niet met me, terwijl hij dat met de anderen wel deed.”

“Ik werkte hard op training om zo snel mogelijk klaar te zijn, maar wist op dat moment helemaal niet wat mijn rol binnen de ploeg was. Uiteindelijk kreeg ik mijn kans in de Europa League en sindsdien sta ik in de basis.”

Dacht je de voorbije maanden ooit aan een transfer?

“Nee, helemaal niet. Ik ben een vechter en dan is het niet de bedoeling om te vertrekken na een minder seizoen. Al moet ik wel toegeven dat er enkele leuke aanbiedingen waren, hoor.”

Ik veronderstel dat je nu bij de Rode Duivels meer speelminuten verwacht?

“Ik was ontgoocheld over mijn WK. Het was toch mijn bedoeling om me meer te tonen in Brazilië. Maar tijdens de vorige kwalificatiecampagne stond ik op één wedstrijd na altijd in de basiself. Al lag ik ook twee partijen in de lappenmand. We beginnen vrijdag aan een nieuwe campagne. Een nieuwe pagina dus…

Bij Tottenham heb ik al bewezen dat ik meerdere posities aan kan

Axel Witsel is geblesseerd. Zie jij jezelf in die driehoek op het middenveld?

“Ik heb daar eerder gespeeld bij de nationale ploeg en dat verliep vlot. Ook bij Tottenham heb ik al bewezen dat ik meerdere posities aan kan. Mauricio Pochettino posteerde me al op de linkerflank, maar ik speel ook regelmatig als tweede spits rond Emanuel Adebayor.”

Een slotvraagje, Nacer. Wat verwacht je zelf van Andorra?

“Het wordt alleszins aanpassen. In de Premier League spelen enkel Chelsea, Manchester City en Arsenal dominant voetbal. De meeste doelpunten worden gescoord op de tegenaanval. Tegen Andorra zal België het spel moeten maken. Al mag dat natuurlijk geen problemen opleveren.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties