Reactie Van Wijk waarschuwde nochtans voor stilstaande fases: "Bij eerste corner was het al prijs"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Van Wijk waarschuwde nochtans voor stilstaande fases: "Bij eerste corner was het al prijs"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo kreeg vanavond vier doelpunten om de oren in het Albertpark van KV Oostende. Dennis van Wijk was na afloop dan ook teleurgesteld in zijn team. "Ik waarschuwde nog voor stilstaande fases, maar bij de eerste corner was het al prijs."

Cédric De Volder in Oostende

KVC Westerlo leek de wedstrijd - of althans het balbezit - voor de koffie onder controle te hebben, maar de Kemphanen trokken wel met een 0-2-achterstand de kleedkamer in. "We voetbalden vaak op de helft van Oostende, maar waren eigenlijk nooit gevaarlijk. Ik waarschuwde voor de wedstrijd nog voor stilstaande fases, maar bij de eerste corner was het al prijs."

"Het is al de tweede keer dat ons zoiets overkomt bij een ploeg die een mindere periode (van Wijk doelt op de recente twee op vijftien van KVO, nvdr.) kent", gaat de Nederlander verder. "Ook tegen KRC Genk was het eenzelfde scenario. Maar dit is niet langer tweede klasse. Daar wint altijd de beste ploeg, maar hier telt ook de efficiëntie."

Ik scoor liever veel en krijg dan ook een pak goals tegen dan omgekeerd

Het is opvallend dat de Kemphanen vooral buitenshuis een pak doelpunten slikken. "Al vielen de laatste twee doelpunten na die rode kaart", nuanceert van Wijk. "We spelen nu eenmaal aanvallend voetbal en dan maak je veel doelpunten. Ik scoor liever veel en krijg dan ook een pak goals tegen dan omgekeerd. Als je niet scoort, kan je nooit een wedstrijd winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties