Dortmund blijft achter met 1 op 21 na nieuw verlies in Beieren

Diederik Geypen
| 26 reacties

Borussia Dortmund heeft niet voor de ommekeer kunnen zorgen op bezoek bij de rivaal uit München. Na een sterke eerste helft zette Marco Reus de bezoekers nochtans op voorsprong. Na de pauze ging de landskampioen er verdiend op en over.

De eerste helft loste de verwachtingen helemaal in want beide partijen begonnen met een furieus tempo aan de wedstrijd. Op het half uur vonden de bezoekers als eerste het gaatje. Aubameyang bracht perfect voor waarna Reus in het centrum de kans niet onbenut liet. Nog voor de pauze bleef Robben niet koelbloedig genoeg voor de gelijkmaker. Voor een lege doelmond aarzelde de Oranje-international net te lang.

Na de kampwissel was het langs beide kanten kwalitatief toch wat minder. Der Rekordmeister ging wel naarstig op zoek naar de 1-1 en die kwam er via niemand minder dan Lewandowski. De Pool vloerde zijn ex-ploeg en zorgde zo voor een unieke persoonlijke prestatie. Hij scoorde al tegen alle achttien ploegen uit de Bundesliga.

En Bayern ging erop en erover. Invaller Ribéry werd neergehaald door Subotic in de zestien. Geel voor de Serviër en een koud kunstje voor Robben die de Borussen net als in de CL-finale van 2013 het nekschot toediende. BVB blijft achter met een troosteloze 1 op 21.