Juventus blijft aan kop na winst tegen Empoli

Jeroen Evens

Eerste achtervolger Roma verloor namiddag van Napoli (2-0) dus Juventus kreeg een perfecte kans voorgeschoteld om uit te lopen in de Serie A. En dat deed het met verve. Empoli werd in eigen huis opzij gezet dankzij goals van Pirlo en Morata.

Na verlies in Genoa wisten de troepen van Allegri wat te doen vandaag: winnen. De confrontatie met Empoli werd een zeer aangename wedstrijd. De thuisploeg focuste zich op verdedigen en uitbreken op de counter, terwijl Juve de bal snel liet rondgaan en op zoek ging naar een gat in de verdedigende linie.

In de eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen. Toch was het Empoli dat het eerst kwam dreigen. Buffon had een prachtige zweefduik nodig om Piort Zielinski van de openingstreffer te houden. De Pool werd met een splijtende pass weggestuurd, maar Buffon wist dus wel raad met het harde schot in de benedenhoek. Juventus kwam meer in de wedstrijd maar Vidal knalde net naast en miste zo de kans om de score te openen. Een scoreloos gelijkspel dus, wanneer de ploegen de kleedkamers in gingen voor de rust.

Juventus drukte meer door in de tweede helft, en kwam dan ook verdiend op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van wie anders dan Andrea Pirlo. Met een briljante krul in de linkerbenedenhoek verschalkte hij doelman Bassi.

Zwartwit ging op hetzelfde elan verder. Marchisio schoot een rebound nog op de paal, maar een minuutje later legde Tevez de bal klaar voor Morata die er 0-2 van maakte. Empoli probeerde nog een vuist te maken, maar ontving nog een rode kaart, en kon zo geen aanspraak meer maken op eenaansluitingstreffer.