Origi en Lille zakken verder weg na vijfde seizoensnederlaag

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Origi en Lille zakken verder weg na vijfde seizoensnederlaag
Foto: © photonews

In afwachting van de topper tussen PSG en Marseille stonden in de vooravond nog twee duels uit de Ligue 1 geprogrammeerd. Lille zit in diepe crisis, Monaco liet een unieke kans om verder op te rukken liggen.

Reims - Lille 2 - 0

Divock Origi beleefde met Lille alweer geen te beste avond. Nog voor rust liep hij met zijn teammaats tegen een 2-0-achterstand aan. Moukandjo opende de score vanop de stip. Iets na het half uur deed Mandi er nog eentje bij. Le LOSC moest dus reageren na de pauze, maar dat lukte met tien man - na vroeg rood voor Corchia - niet. De club van mede-eigenaar Marc Coucke kon al vijf competitieduels niet winnen en zakt verder weg in de stand.

Saint-Etienne - Monaco 1 - 1

Monaco ging na de CL-nederlaag van dinsdag tegen Benfica op zoek naar eerherstel in de eigen Ligue 1. Zonder de geblesseerde Yannick Ferreira-Carrasco (lees meer) liepen de Monegasken in minuut 17 0-1 uit via Traoré. De bezoekers op die manier goed op weg om hun remonte in de stand verder te zetten.

Na de pauze kantelde het spelbeeld en Van Wolfswinkel tekende de 1-1 aan. Verder dan een puntendeling kwamen beide teams niet meer. Monaco eindigde nog met tien man na twee keer geel voor Bakayoko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties