De nieuwste truitjeshistorie in Charleroi: "Ze kunnen er toch drie kopen zeker?"

De nieuwste truitjeshistorie in Charleroi: "Ze kunnen er toch drie kopen zeker?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Knutselwerk in Charleroi. Standard speelde de eerste helft met plakband onder de armen, de tweede helft had iemand een spuitbus rode verf gevonden om de witte vlakken op te vullen. Allemaal omdat er te veel wit in zowel de truitjes van de Rouches als de Zebra's zat.

Johan Walckiers in Charleroi

Probeer er maar eens lijn op te trekken: de KBVB had blijkbaar geen bezwaar tegen de rood-witte shirts van Standard, maar ref Verbist en zijn assistenten dachten daar anders over. "Vooral zijn assistenten hadden er een probleem mee", legde Pierre-Yves Hendrickx, administratief directeur van Charleroi uit.

"Ze zouden vanop de zijlijn enkel wit zien. En dat was een probleem, want Standard had maar één uitrusting mee. Ze probeerden ons eerst te overtuigen te wisselen, maar in de belangrijkste match van het seizoen willen wij in zwart-wit spelen. En dat is ons recht", vervolgde Hendrickx.

Aanvaller Cédric Fauré vond het wel vervelend dat de match daardoor een kwartier later begon. "Je moet je een kwartier langer concentreren en dat is vermoeiend. Wij hebben altijd drie uitrustingen mee. Waarom kan Standard dat niet? Hun budget is toch iets groter dan het onze?"

De KBVB gaf zijn fiat, wij wisten dat het een probleem zou worden

Puur omdat Standard slechts twee truitjes heeft: rood-wit en zwart. En die laatste was al helemaal geen optie. "Wij hadden donderdag aan de KBVB al laten weten dat er een probleem zou zijn. We wisten dat de ref dit nooit zou goedkeuren, maar ze gaven toch hun fiat. Toen ref Verbist aankwam, werd het al snel duidelijk dat hij dit niet wou."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties