"Situatie Lierse? Doet me denken aan het einde van SV Waregem"

"Situatie Lierse? Doet me denken aan het einde van SV Waregem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Karel D'Haene neemt het met Zulte Waregem vanavond op tegen Lierse. Beide teams bevinden zich in heel ander vaarwater dan in de heenwedstrijd, beseft de kapitein maar al te goed. "Ja, die situatie van hen nu is wel herkenbaar", aldus D'Haene.

Door Aernout Van Lindt

"We hebben een moeilijk seizoen achter de rug en zijn wel degelijk in de shit geraakt", geeft D'Haene eerlijk aan. "Dat was een serieus minpunt dit jaar, maar we zijn er ook samen uitgeraakt."

Na de 6 op 30 en verlies op Lierse zag het er nochtans vies uit: "Klopt, we zijn toen ook bij de fans gegaan om te zeggen dat we als spelers ook ontgoocheld waren. We moesten hen garanderen dat we er uit gingen komen."

Zij hebben niets te verliezen

En met de steun van die fans zijn er onderin weggeraakt, terwijl Lierse nog steeds in de malaise zit. "Individueel hebben ze heel sterke spelers. Ze hebben niets meer te verliezen, voor ons is dat een moeilijke wedstrijd om aan te beginnen."

De kapitein kan de situatie van de Liersespelers wel duiden: "Het doet me denken aan het einde van SV Waregem." Dat was weliswaar in tweede klasse, maar ik kreeg toen als jonge gast ook ineens kansen, nadat alle gevestigde waarden weg waren. We hebben nog een paar keer gewonnen toen, dushet is zeker opletten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties