De 'nieuwe' Mitrovic steelt de show: "Hij verdient alle lof"

De 'nieuwe' Mitrovic steelt de show: "Hij verdient alle lof"
Foto: © Photonews

Zoveel kritiek Aleksandar Mitrovic begin dit seizoen te slikken kreeg, zoveel lof krijgt hij nu. Hoe hij momenteel matchen beslist voor Anderlecht levert hem van alle kanten superlatieven op. Terecht, volgens de analisten.

Door Johan Walckiers

  • Oogt en is frisser
  • Weegt op een verdediging
  • De voorzetten moeten nog beter

'Mitrogol' doet zijn bijnaam eer aan. Het publiek in het Astridpark draagt zijn topschutter dezer dagen op handen, want bij afwezigheid van Praet is hij de man die hen door de moeilijke momenten sleurt. "Hij gebruikt zijn belangrijkste wapen: zijn kopbalkracht. Dat bewees hij nog maar eens op Lokeren", zegt Telenet-analist Eddy Snelders.

"Mitrovic reageert scherper, je hoort geen kritiek meer en dan zie je dat het publiek hem opnieuw in de armen sluit. Dat het in het begin van het seizoen minder ging, had hij volledig aan zichzelf te wijten", vindt Snelders.

De kritiek van begin dit seizoen heeft hij volledig aan zichzelf te wijten

Een soortgelijk geluid horen we ook bij Peter Vandenbempt, radiocommentator voor Sporza. "Hij oogt en is gewoon frisser dan begin dit seizoen", zegt die. "Hij weegt meer op een verdediging, put hen uit en in de slotfase is hij nog fris genoeg om toe te slaan. Hij verdient momenteel ook alle lof."

Maar één opmerking: Mitrovic leeft van de voorzetten die er komen en die zijn niet altijd op maat. Tot grote frustratie soms van de Serviër. "We zouden daar nog veel meer kunnen uithalen als onze voorzetten beter waren. En nochtans trainen we daar enorm veel op", zucht Hasi. "Er moet meer kwaliteit inkomen."

Hij oogt en is gewoon frisser om in de slotfase toe te slaan

De nakende terugkeer van Dennis Praet kan al veel oplossen. "We moeten afwachten hoe hij zal terugkeren. We hebben allemaal de Praet voor ogen in zijn beste momenten, maar of hij hetzelfde kan brengen ten opzichte van voor zijn kwetsuur is nog een vraagteken. Als dat zo is, heeft Anderlecht een serieuze kans om zijn titel te verlengen", denkt Snelders.

Met de Praet van voor Nieuwjaar heeft Anderlecht serieuze kans zijn titel te verlengen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties