Knappe keepster pakt strafschop en zet zo USA op weg naar titel

Knappe keepster pakt strafschop en zet zo USA op weg naar titel
Foto: © photonews

Het was dit weekend niet enkel internationale vrouwendag, maar een hele week lang gingen we zowel in de Algarve als in Cyprus op zoek naar een winnaar in een exclusief toernooi. In Cyprus

Algarve Cup

Enkele weken geleden hadden onze buren uit Frankrijk nog met 2-0 gewonnen van de VS in een vriendschappelijke wedstrijd, maar eens we op een groot toernooi zitten kunnen The Stars and Stripes altijd wat meer.

Uiteindelijk was het deze keer team Amerika dat met het goud aan de haal ging. Via een kopbal van Johnston en een knappe dribbel van Press was het voor de koffie al 2-0. In de slotfase pakte doelvrouw Solo een strafschop van Henry, om zo de spanning niet in de match te laten komen.

De derde plaats ging naar Duitsland, na een 2-1 zege tegen Zweden. Dat was wraak voor een match uit de groepsfase, toen Zweden nog met 4-2 won van Duitsland.

Cyprus Cup

In de Cyprus Cup won Engeland uiteindelijk van Canada in de finale. Het werd 1-0, met dank aan Sanderson. Mexico pakte het brons, door met 3-2 te winnen van Italië.

In de groepsfase pakten de Red Flames nog een puntje tegen datzelfde Mexico. De Red Flames verloren na strafschoppen de match om plek 11 en werden zo laatste. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties