UPDATE: Club zorgt voor unicum in Europa

UPDATE: Club zorgt voor unicum in Europa
Foto: © SC

Club Brugge heeft nieuwe truitjes. En dat doet het met een boodschap. Voor het eerst in Europa zullen ze met een duidelijk signaal tegen racisme op de borst spelen. "No to racism" is het motto tegen Besiktas.

Manager Vincent Mannaert is zeer tevreden met het project tegen racisme. "We zijn heel blij dat we met Club hierin marktleider zijn in België en Europa. Club Brugge neemt hiermee een duidelijk standpunt in tegenover racisme. Namelijk dat het niet thuishoort op en rond ons voetbalveld."

"In samenspraak met de UEFA spelen we dus nu voor de rest van de campagne met deze slogan op de borst. Als populairste voetbalclub in België willen wij het voortouw nemen in de nultolerantie tegen racisme."

Ook de community coördinator, Peter Gheysen, is blij dat hij het project kan toevoegen aan de Club Brugge Foundation. "We streven ernaar om van Club een toegankelijke club te maken, waar iedereen zich goed kan voelen."

"Racisme, discriminatie en onrespectvol gedrag horen hier uiteraard absoluut niet bij. De verbindende kracht van voetbal en Club Brugge kent geen ras, geloof of geaardheid", klinkt het. 

Boli Bolingoli apprecieert het project enorm. "Ik vind het geweldig dat Club Brugge hieraan meedoet. Zelf heb ik nog geen last gehad van racisme. Ik hoop ook dat het nooit zal gebeuren, maar ik ben nog nooit uitgescholden door spelers of supporters, gelukkig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties