Overzicht: 10 trainerswissels in de Jupiler Pro league

Tom Stroobants
| 6 reacties
Overzicht: 10 trainerswissels in de Jupiler Pro league
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arnar Vidarsson is al de tiende trainer die dit seizoen vroegtijdig uit zijn functie wordt gezet. Wij zetten voor u de trainerswissels op een rijtje.

Door Tom Stroobants

Emilio Ferrera: Al na speeldag één moest Ferrera opstappen bij Racing Genk. Na een 3-1 verlies op het veld van KV Mechelen werd de hoofdcoach op straat gezet. Alex McLeish nam later van hem over maar slaagde er niet in om zich voor play-off 1 te plaatsen.

Stanley Menzo: De Nederlandse ex-doelman moest na een povere 4 op 18 de deur achter zich sluiten in Lier. De Sloveen Slavisa Stojanovic nam het roer over, hoewel dat later ook geen voltreffer bleek te zijn.

Lorenzo Staelens: Het ontslag van Staelens riep veel controverse op. Cercle Brugge stond met 9 punten uit 10 wedstrijden op een veertiende plaats, maar veel voetbalkenners vonden dat niet de fout van 'de Lorre'. Zijn assistent, Arnar Vidarsson, werd gepromoveerd tot hoofdtrainer.

Guy Luzon: Standard kende een enorm moeilijke competitiestart. De resultaten vielen tegen (11de plaats na 12 op 30), de supporters voerden de druk op en de wedstrijd op Sclessin tegen Zulte Waregem moest zelfs worden stilgelegd omwille van rellen. De Israëlier gaf toe aan de wensen van de supporters en diende zijn ontslag in.

Rachid Chibab: Moeskroen-Peruwelz begon goed aan het seizoen maar zakte nadien stevig weg. Na 4 nederlagen in 5 wedstrijden werd de Franse coach opzij geschoven. Zijn assistent Fernando Da Cruz moest de ploeg weer op het juiste spoor krijgen.

Ronny Van Geneugden: Een dag na het ontslag van Chibab greep ook Waasland-Beveren in. Ronny Van Geneugden genoot niet langer het vertrouwen van het bestuur en moest opstappen na teleurstellende resultaten. Guido Brepoels tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Dennis Van Wijk: Westerlo haalde uit haar eerste 9 wedstrijden 16 punten, een uitstekende start dus. Daarna liep het heel wat minder voor de promovendus en na amper 3 punten uit 27 moest Van Wijk zijn kastje leegmaken. Zijn landgenoot Harm Van Veldhoven was zijn opvolger.

Slavisa Stojanovic: Na vijf maanden als hoofdtrainer van Lierse is Stojanovic de achtste coach die dit seizoen zijn functie vroegtijdig verlaat. De Sloveen slaagde er niet in het tij te keren sinds zijn aanstelling en stond met zijn ploeg op de allerlaatste plaats. Beloftentrainer Olivier Guillou werd aangesteld tot het einde van het seizoen.

Ivan Vukomanovic: De Servische trainer van de Rouches nam begin oktober de leiding over van Luzon. Hij won tweemaal van rivaal Anderlecht en behaalde 28 op 39 in de competitie. Toch besloot het bestuur van Standard om de taalvirtuoos aan de kant te schuiven voor José Riga.

Arnar Vidarsson: Na het missen van play-off 2 door de onwaarschijnlijke ommekeer in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, zette de vereniging de jonge trainer aan de deur. Nieuwbakken hoofdcoach Dennis Van Wijk moet de Vereniging via play-off 3 en de eindronde in eerste klasse zien te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties