Dit Arsenal doet volgend jaar mee om de titel

bart ver elst
| 6 reacties
Dit Arsenal doet volgend jaar mee om de titel
Foto: © Photonews

Arsenal presteert de laatste weken uitstekend in de Premier League. De troepen van Arsène Wenger behaalden een knappe 21 op 21 en hebben de tweede plaats veroverd ten nadele van Manchester City.

De Gunners begonnen heel matig aan dit seizoen, met veel ups en downs. Daarbij kwam nog eens de immense blessurelast waarmee de club uit Londen altijd kampt. Ramsey en Wilshere zijn om de haverklap geblesseerd en Özil, Giroud, Debuchy en Walcott waren ook een tijdje out.

Vorige week maakte de Engelse club zelfs een historisch moment mee, doordat elke speler van de A-kern fit was. Arteta, Wilshere, Diaby en de jonge Gnabry mochten opnieuw aansluiten bij de groep. Blijkbaar was een blessurevrije groep geleden van ergens in 2005.

Opnieuw vlot combinatievoetbal

Maar goed, voetballend zit het weer goed bij Arsenal. Momenteel is het vlotte combinatievoetbal weer te zien in het Emirates, iets waar de fans zo van houden. Santi Cazorla drukt de stempel op het spel en Özil en Ramsey beginnen opnieuw naar hun oude niveau terug te groeien.

Arteta was gedurende lange tijd out en staat dicht bij een terugkeer in de wedstrijdselectie, maar Francis Coquelin kwam boven water als verdedigende middenvelder. Een echte knokker, recupereert ontzettend veel ballen en heeft een heel goede passing. Hij is zowat de motor van de ploeg geworden.

Giroud in bloedvorm

Vooraan zit er bij Arsenal eentje in bloedvorm. Olivier Giroud kon in zijn laatste 6 Premier League-wedstrijden elke keer scoren. Ook afgelopen zaterdag tegen Liverpool kon hij het schitterend afmaken na een mooie actie. En dan is er nog die ene Alexis Sanchez die al een heel seizoen op hoog niveau speelt.

Ook achteraan zit het wel snor. Monreal speelt, ondanks de kritiek van sommigen, een prima seizoen en Gabriel Paulista blijkt een geslaagde aankoop te zijn. Op de rechtsachter kwam de jonge Hector Bellerin tevoorschijn met knappe prestaties, door de blessurelast waarmee Debuchy kampte.

De titel is zo goed als ongrijpbaar voor de Gunners, maar indien de kern bij elkaar blijft, doet deze ploeg volgend jaar ongetwijfeld mee voor de titel. Niet te vergeten dat Arsenal dit jaar ook nog meedoet voor een tweede FA Cup op rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties