"Vazquez verkiest een Europese finale altijd boven een titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
"Vazquez verkiest een Europese finale altijd boven een titel"
Foto: © Photonews

Het worden cruciale weken voor Club Brugge. De West- Vlamingen staken de Beker van België al op zak, maar willen meer. De titel is het hoofddoel, maar volgens Dany Verlinden wordt er wel degelijk belang gehecht aan de Europa League.

Club Brugge neemt het donderdag op tegen Dnipro Dnipropetrovsk in de kwartfinales van de Europa League. Ook Dany Verlinden - de doelman stond tijdens de laatste Europese finale van Club (in 1992, nvdr.) op het veld - beseft dat er geschiedenis kan worden geschreven. 

"In mijn ogen is Dnipro de minst sterke tegenstander van het pak", vertelt de voormalige doelman in Het Nieuwsblad. "En in zo'n Europese halve finale weet je nooit. Het is jammer dat er enkele geblesseerden zijn. Met Felipe Gedoz, Thomas Meunier, Bjorn Engels en Oscar Duarte zag ik Club heel ver komen."

Met Gedoz, Meunier, Engels én Duarte zag ik Club heel ver komen

Michel Preud'homme zal in de heenwedstrijd tegen Dnipro dan wel voluit gaan, maar mogelijk moeten er vervolgens knopen worden doorgehakt. De Luikenaar schreeuwde dit seizoen al meermaals van de daken dat de titel hét hoofddoel is, terwijl de Europa League kersjes op de taart zijn. 

"Ik wil meteen één van mijn titels ruilen voor een Europese finale", besluit Verlinden. "Ook de buitenlanders verkiezen zo'n eindstrijd. Dat is toch een veel mooier podium? Victor Vazquez speelt liever een Europese finale tegen Sevilla dan dat hij de Belgische titel pakt, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties