Buffalo's hopen schorsing te vermijden: "Depoitre is misschien té fair"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 37 reacties
Buffalo's hopen schorsing te vermijden: "Depoitre is misschien té fair"
Foto: © photonews

De reviewcommissie komt morgen bijeen om de discutabele acties van afgelopen weekend te bespreken. Zo moeten onder meer Silvio Proto en Laurent Depoitre vrezen voor een schorsing. Volgens AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck is zijn aanvaller té sportief ingesteld.

Sander De Graeve in Gent

"Laurent is iemand die altijd probeert om recht te blijven. Ik heb de indruk dat dat zich een beetje tegen hem begint te keren", vertelde hij vanmiddag op de persconferentie.

"Hij gaat niet zoals andere spitsen meteen tegen de vlakte. Tegen Club Brugge zat men er aan te sleuren en te trekken. Het is niet omdat hij niet neergaat, dat er geen overtreding is."

"Vooral met die zaken een probleem

"Vooral met die zaken heb ik een beetje een probleem. De lijnrechter moest de scheids zelfs op een fout op Laurent wijzen, ook al stond de ref er vijf meter van."

Vanhaezebrouck vindt de fout van Depoitre geen oproeping voor de reviewcommissie waard. "Ze komen niet frontaal op elkaar af, hé. Als Laurent een stap eerder is, staat Duarte op zíjn voet, wat voor mij ook geen rood zou zijn. Laurent heeft vooral de pech dat Duarte een tackle inzet."

Hij maakt zelden of nooit een fout

"Laurent is één van de meest sportieve spelers in eerste klasse. Hij wordt enorm veel aangespeeld en gaat veel in duel, maar maakt zelden of nooit een fout. Hij is misschien zelfs té braaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties