Avondje stappen breekt Thomas Foket zuur op

Avondje stappen breekt Thomas Foket zuur op
Foto: © Photonews

Thomas Foket is zijn rijbewijs tien dagen kwijt, moet een boete betalen en zijn theoretisch rijexamen opnieuw afleggen. Allemaal het gevolg van een nachtje stappen waarbij de jonge rechtsachter gesnapt werd met een iets te hoog alcoholpercentage en veel te veel volk in zijn auto.

4 oktober vorig jaar werd Foket door de politie in Dilbeek tegengehouden. Bij de controle bemerkten de politie-agenten dat er naast Foket nog zes andere personen in de auto zaten, waarvan eentje in de koffer. Gisteren moest hij voor de Halse politierechter komen en die had weinig begrip.

Verhaal Malanda leerde dat profvoetballers risicocategorie vormen

Foket had een alcoholpercentage tussen 0,5 en 0,8 promille in zijn bloed. ""Een 2-4-1 opstelling, wat zou zijn coach Hein Vanhaezebrouck daarover te zeggen hebben?", vroeg politierechter Van Laethem. "Dat is een systeem dat hij al zeker niet zou toepassen. Ik heb gemerkt dat AA Gent het momenteel vrij goed doet, misschien kan hij aan de clubleiding een break vragen als ze kampioen spelen?

"Uw cliënt moet beseffen dat alcohol achter het stuur niet kan en met te veel personen rondrijden ook niet. Al eerder liepen zulke verhalen slecht af. Denk maar aan het groepje Limburgse jongeren dat crashte na een avondje stappen. Ook in die wagen zaten te veel mensen. Het verhaal van Malanda heeft ons bovendien al geleerd dat profvoetballers een risicocategorie vormen."

10 dagen rijverbod

Foket moet zijn rijbewijs tien dagen inleveren, een boete van 450 euro betalen, net als de voorziene bijdragen voor het Slachtofferfonds en de gerechtskosten en moet zijn theoretisch rijexamen opnieuw afleggen. Michel Louwagie was 'not amused' met het verhaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties