Reactie Vanderhaeghe spreekt nog over "kans dat ik blijf", maar hij tekent morgen echt wel in Oostende

Vanderhaeghe spreekt nog over "kans dat ik blijf", maar hij tekent morgen echt wel in Oostende
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Plots is de 4-0 nederlaag van Kortrijk in Standard niet meer belangrijk. Integendeel: het vertrek van Vanderhaeghe richting KV Oostende is hét nieuws van de zondag. De coach van Kortrijk zelf probeerde te minimaliseren, maar het feit is wel degelijk daar: morgen tekent VDH bij de Kustboys.

Aernout Van Lindt en Jordan Horwood in Luik

Op de persconferentie wilde Vanderhaeghe het nieuws minimaliseren: "Er is contact, dat klopt. Maar er zijn niet veel onderhandelingen geweest en ik ben zelf ook wat verrast van wat er tijdens de tweede helft naar buiten is gekomen."

Wat bezielt Vanderhaeghe om meteen na zijn contractverlenging (tot 2018) bij de Kerels toch te willen vertrekken? De verkoop van de ploeg kan een argument zijn: "Dat is een parameter om rekening mee te houden", geeft Vanderhaeghe toe.

Een speler die een topseizoen draait, wordt toch ook verkocht?

"En Oostende is ook zeker van zijn toekomst door Marc Coucke, dat is waar." Voorzitter Allijns sprak in een venijnige tweet nog over wat een handtekening waard is.

"Maar een speler die een topseizoen draait, wordt toch ook verkocht? Volgens mij is dat een beetje hetzelfde", aldus nog Vanderhaeghe. "Of niet soms?"

Morgen tekent hij bij de Kustboys: "Ik ga er nog eens over nadenken"

Ondertussen vernam onze redactie vanuit goede bron een bevestiging uit de kuststreek dat de contacten met Oostende wel degelijk zijn afgerond en dat Vanderhaeghe morgen zelfs al wordt voorgesteld aan de Belgische kust.

"Is het morgen afgerond? Dan is dat goed voor mij zeker", repliceerde Vanderhaeghe sarcastisch na de 4-0 in Luik. Volgens VDH zelf is er zelfs nog een kans dat hij blijft: "Ik ga er eens over nadenken en morgen met een beslissing komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties