Duur contract nieuwe Standard-trainer roept vragen op: "Momenteel lukt het nog"

Tom Stroobants
| 1 reacties
Duur contract nieuwe Standard-trainer roept vragen op: "Momenteel lukt het nog"
Foto: © photonews

Afgelopen seizoen passeerden er drie trainers in Luik Heeft Standard met Slavo Muslin eindelijk de juiste coach gevonden? De Serviër heeft veel ideeën, maar bij een club als Standard zal hij zich snel moeten bewijzen.

Door Jordan Horwood in Luik

Axel Lawarée zat naast Muslin bij zijn voorstelling. De sportdief directeur van Standard gaf meer uitleg bij de komst van de Servische trainer. 

"Twee weken geleden was er voor het eerst contact. Maandag zijn we pas echt beginnen praten over een samenwerking. En vrijdagochtend werd dan het éénjarig contract, zonder optie, ondertekend."

Een contract van korte duur, wat enigzins toch in tegenspraak is met de zoektocht naar stabiliteit. "De duur van de overeenkomst is voor ons niet belangrijk."

"Het is een ervaren coach die titels gewonnen heeft met goed en offensief spel. En dat bij woelige clubs. Een ander belangrijk punt is dat hij met jeugd wil werken. Wij hebben enkele goede jeugdspelers en daar moet je van profiteren."

Voor het moment werkt het nog

Muslin zelf reageerde zelf beknopt op de korte termijn van het contract. "We zijn tot die overeenkomst gekomen. Als het werkt, zullen we het contract verlengen. Momenteel is dat zo omdat we nog niet begonnen zijn", lachte de 61-jarige Serviër. 

"We kunnen een contract tekenen voor tien jaar en drie maanden later ontslagen worden. Het is niet de duur dat telt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties