Exclusief: Standard-aanwinst nam zelfs aanvoerdersband over van Adebayor: "Hij is zó goed"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Exclusief: Standard-aanwinst nam zelfs aanvoerdersband over van Adebayor: "Hij is zó goed"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard versterkte zich op het einde van de zomermercato nog met enkele spelers, waaronder Matthieu Dossevi. Een voor de Belgische fans onbekende Togolees, die echter wel mooie adelbrieven kan voorleggen. Wij legden ons oor te luisteren bij de bondscoach van Togo, Tom Saintfiet.

Door Timothy Collard

“Hij is één van de belangrijkste spelers bij de nationale ploeg van Togo. Toch sinds ik aan het roer sta”, steekt Saintfiet van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Hij is 27, maar voor mijn komst waren zijn aantal interlands op één hand te tellen.”

"Ik maakte hem aanvoerder bij Togo, ook al heeft hij minder caps dan andere spelers"

“Ik heb nu vier wedstrijden als bondscoach van Togo achter de rug en maakte Matthieu zelfs aanvoerder. Dat bracht een en ander teweeg in het land omdat Emmanuel Adebayor voorheen aanvoerder was. Met Matthieu opteerde ik bovendien voor iemand die veel minder caps heeft dan de meeste andere internationals.”

Maar Saintfiet legt zijn keuze ook meteen uit. “Matthieu is gewoon een heel erg goede voetballer. Veel trainers zijn vaak op zoek naar een verlengstuk op het veld. Wel, dat is Mathieu nu eens écht. Hij kan je rechterhand zijn.”

"Ik werk graag met hem samen"

“Je kan hem betrekken in tactische keuzes, hij denkt mee met een coach over bepaalde zaken en je kan goed met hem overleggen. Ik werk erg graag met hem samen.”

Naast zijn kwaliteiten als leider bezit Dossevi ook andere typische kenmerken. “Hij is balvast, intelligent, heeft een goeie dribbel, is snel, kan ruimtes creëeren en kan een doelpunt aanbrengen. Volgens mij is hij een echte meerwaarde voor Standard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties