1/16e finales Beker van België: wat hebben we geleerd?

1/16e finales Beker van België: wat hebben we geleerd?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag en woensdag zagen we vijftien eersteklassers en Antwerp zich plaatsen voor de volgende ronde in de Beker van België. En dus is de vraag: wat hebben we van deze ronde geleerd? Wel: heel veel.

Door Aernout Van Lindt

Een snuifje zout ... 

Wat Anderlecht nodig had om de fans te sussen was een knalprestatie tegen Spouwen-Mopertingen. Wat ze te zien kregen? Een wanprestatie van paars-wit. Tegen een dappere vierdeklasser duurde het 88 minuten om de ban te breken. Zoutloos en niet goed.

Oud Brugge, Grote ouwe

Club Brugge deed dan weer wél wat van hen werd verwacht. Voor het eerst toonden ze ook op verplaatsing dat ze kunnen winnen. Niet dat het echt fantastisch was, maar blauw-zwart kwam nooit in de problemen. Ook opmerkelijk: Hans Vanaken voelde zich ook deze keer in zijn sas. Dat Victor Vazquez er door blessure niet bij was? 

Alles werd echter pas echt op smaak gebracht aan de Zee. Garnaaltjes of mosselen, we willen er vanaf zijn, met een goede Neut of andere oude jenever kom je er wel. The Great Old zit nog eens in de 8e finales van de Beker van België.

Oven op 120 graden: lauw vuurtje

Weinig verrassingen in de Beker van België: net als in 2011 en 2013 kan slechts een ploeg uit een lagere reeks stunten. En ook de fans stuurden in veel stadions hun kat.

We weten het al langer dan vandaag: in deze fase leeft de Croky Cup helemaal niet. We zochten samen met jullie naar oplossingen, maar die zijn er vooralsnog niet.

Niet vergeten ro(t)eren

Roef, Bizot, Biebauw, Matthys, Bruzzese, Matton, Sifakis, Van Loo, heel wat STVV-boys, ... Veel nieuwe doelmannen onder de lat, maar toch ook een heel pak veldspelers die hun kans kregen.

Niet dat ze het allemaal even goed deden, maar het blijft ook typisch bekeren: roteren, roteren, wie zijn best doet zal het leren. En nu maar hopen dat het in de 8e finales - met een pak leuke affiches - allemaal wat smakelijker wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties